Canovelles

Més de 600 persones donen suport al nostre 1r Secretari i Alcalde Emilio Cordero

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquest passat dissabte 20 de Maig l’agrupació socialista de Canovelles va celebrar la seva tradicional Festa de la Rosa, a la qual van assistir més de 600 persones.

Emilio Cordero 1r Secretari i alcalde de Canovelles: treballarem per deixar als nostres fills un poble millor.

En primer lloc va intervenir el primer Secretari de la comarca, Jonatan Martínez, destacant que el nostre primer enemic és la dreta retrograda del partit popular i del govern de la generalitat que s’escuden en la crisi econòmica. “No ens deixem enganyar, les coses es poden fer d’una altra manera. No podem permetre que es precaritzi l’entrada al mon laboral, cada dia es van perdent llocs de treball enlloc de crear-los... necessitem més beques de menjador i escolars per què tots els nens/es puguin tenir les mateixes oportunitats d’accés a una educació pública i de qualitat...  després de tota una vida treballant per mantenir la teva familia encara són necessaries  unes pensions dignes...  estudiar és una dificultat per la pujada de les taxes universitàries... les retallades en educació, sanitat, justícia... encara dificulten més la igualtat d’oportunitats i potencien la creixent desigualtat social. Nosaltres la esquerra progressista, els treballadors hem de diu prou! Que deixin de retallar-nos el present i el futur! N’hi ha altres maneres de fer les coses. Es qüestió de prioritats i la primera d’aquestes som les persones”

A continuació va intervenir el Secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, qui va recordar el treball que els socialistes hem de continuar realitzant, basat en la reforma com a capacitat d’adaptació als nous temps, l’acord, el pacte i el diàleg com a mode d’avançar i evolucionar per donar noves respostes als problemes reals dels ciutadans.

Va incidir en la efimera en la que l’actual govern de la generalitat ens té anclats. “Porten 5 anys dient-nos que serem independents, la última data era que en 18 mesos seriem independents... bé això ja s’ha acabat, seguim amb els mateixos problemes que sempre, com deia el nostre primer secretari comarcal. Prou ja, d’enganyar a la gent, portem massa temps en el fons del pou. Necessitem acordar un nou pacte desde el dialeg, per redefinir les relacions amb la resta del pais i ho farem a partir del pacte territorial i acord que es va realitzar a la declaració de Granada.

Proposem una reforma constitucional que reconegui el nostre pais com un estat federal plurinacional, pluricultural y plurilingüe, amb una repartició clara de competències i un sistema de financió just i solidari. Un nou acord que pugui ser votat, desde la legalitat i el consens.”

Per últim va intervenir el nostre primer secretari i alcalde Emilio Cordero, agraïnt l’esforç i el treball portat a terme per tots els veïns, militants i simpatitzants progressistes del poble afirman que la festa de la rosa d’enguany torna a ser un exemple civic i social de persones que ens estimem el nostre poble i volem continuar promovent l’igualtat d’oportunitats i la justicia social, perquè pensem en els altres especialment en aquells que no poden arribar a final de mes, en aquells que tenen més dificultats...

Tanmateix va saludar alguns col.lectius presents a l’acte i va fer un reconeixement a tot el conjunt d’entitats veinals, culturals, esportives, educatives, etc per la tasca social que estan duent a terme en aquests moments tan dificils.

Va exposar que actualment tant desde la Generalitat com del estat, enlloc de facilitar les coses es posen massa pals a les rodes en la gestió dels ajuntaments... L’ARSAL només ens treu competències, es fiscalitza tot amb l’objectiu de l’equilibri pressupostari, ens trobem en solitari i en moltes ocasions sense recolzament.

Amb tot i això estem segurs que entre tots ens sortirem, estem treballant per continuar amb més força i empemta que mai: sense acomiadà a ningú, trobant formes legals per contractar a gent nova a traves de plans d’empleo municipals, cobrint les necessitats bàsiques dels nostres veïns i garantitzant que tots els nens de Canovelles estiguin ben alimentats, donant beques universitàries i de formació professional municipals perquè tots els joves de Canovelles puguin accedir a la universitat i a la formació professional, impulsant programes culturals, educatius i esportius que ajudin a garantitzar la cohesió social, mantenint i no retallant cap dels serveis públics municipals....” Emilio va emfatitzar, soc conscient que hi ha moltes dificultats, però les convertirem en reptes i entre tots, com sempre, treballarem per superar-les i fer que cada dia Canovelles sigui una mica millor. Ens neguem a deixar als nostres fills un mon pitjor del que hem construït entre tots. Hem deixaré la pell com sempre, treballant de valent per deixar als nostres fills un mon millor en un poble més integrador, més amable i més enriquidor. Emilio va encoratjar i il·lusionar als veïns a la lluita, per seguir avançant entre tots a la construcció d’una Canovelles millor.