Canovelles

José Orive renúncia com alcalde i regidor de l’Ajuntament de Canovelles

  • Actualitzat:
  • Creat:

En un acte emotiu, la sala de plens M. Lluïsa Prat va quedar petita per encabir tothom que volia acompanyar José Orive en el darrer ple com alcalde de Canovelles.

La sala de plens M. Lluïsa Prat va quedar petita per encabir tothom que volia acompanyar José Orive en el darrer ple com alcalde de Canovelles, en el que més de 300 persones van acomiadar el que ha estat alcalde durant 12 anys i 5 més de regidor de l’ajuntament.

 

Autoritats com Miquel Àngel Escobar, delegat del Govern; Miquel Iceta, president del grup parlamentari PSC i primer secretari del PSC; Jordi Turull, diputat al Parlament i president del grup parlamentari Junts pel Si; Jordi Terrades, diputat al Parlament; David Ricart, president del Consell Comarcal, i alcaldes i alcaldesses de la comarca van voler estar presents en el Ple de comiat.


El ple va començar amb un to d’humor: l’Albert Hernández va entrar a la sala i es va fer un selfie amb l’alcalde, fet que té els seus orígens a la Festa Major i que ja s’ha convertit en una juguesca esperada i repetida.

 

Els portaveus dels grups municipals van prendre la paraula i van agrair a l’alcalde la seva dedicació i la feina realitzada durant tots aquests anys, excepte el grup municipal del PP i el de C’s  que van criticar que no esgotés el mandat i la seva gestió; i el grup municipal de Canovelles Canvia que va desitjar que el nou equip de govern fes un gir a l’esquerra. El grup municipal d’ERC va agrair l’alcalde la feina feta i va desitjar molta sort en la nova tasca.

 

La portaveu del grup municipal socialista, Noelia Lavado, va destacar la feina realitzada al municipi mentre ha estat alcalde: la transformació social, cultural i urbanística amb nous equipaments com El Local, el CEM Thalassa, el Casal de la Gent Gran, el Centre Cívic La Quitxalla, els parcs de la Pau i Can Xarlet. Com la igualtat d’oportunitats ha estat la guia de la política social i el treball constant i el diàleg amb les entitats la base de la seva tasca. “José Orive ha estat una persona orgullosa de ser de Canovelles i, per tant, Canovelles ha estat un orgull el tenir-te com alcalde”.

 

Els regidors també van tenir torn de paraules, la majoria de les quals, van elogiar el paper de l’alcalde, la seva disponibilitat i el seu caràcter obert, dialogant i treballador.

 

En acabar, José Orive, va pronunciar el que va ser el darrer discurs, on va agrair la predisposició de tots els seus col·laboradors, treballadors, premsa, equip de govern i, especialment, a la família: “Resulta difícil de fer una valoració de tots aquests anys com a alcalde. Crec, a més a més, que no em pertoca i que han d’ésser els meus veïns i veïnes els que han de posar nota a la meva gestió al front del govern municipal. Com acostuma a passar en tots els àmbits de la vida, i encara més a la política, hi haurà opinions per a tots els gustos però el que sí que puc assegurar a tots els canovellins i canovellines és que sempre m’he dedicat absolutament i sense reserves a la tasca per la qual vaig obtenir la seva confiança i que no és altra que fer de Canovelles un poble  millor”. “ Voldria dir que l’interrogant sobre la meva decisió no podria tenir una resposta més senzilla i coherent amb tota la meva trajectòria: marxo per responsabilitat i per l’estima que li tinc al meu poble, a Canovelles”.

 

Va seguir dient: “Amics i amigues, els canvis no només són necessaris per la vida, són la vida mateixa. Emilio, Teresa, Yolanda, Noelia, Patri, Miquel, Francesc i Fran, Grups Municipals, responsables d’entitats, treballadors i treballadores municipals, veïns i veïnes, amics i amigues no oblideu  mai que tots junts formem la força de Canovelles per sobre de qualsevol  individualitat per molt important que sigui. No tingueu cap dubte que podem mirar el futur del nostre poble amb optimisme i que la Canovelles que ha de venir serà cada vegada més semblant a la que tots i totes somiem.”

 

Més informació:

Discurs de comiat de l'alcalde José Orive 

Paraules clau: